Om Eric

OM ERIC PALMQWIST

Efter trettio år som kritikerrosad artist i Sverige öppnar exilgotlänningen Eric Palmqwist dörren till nya delar av skapande. Hans målningar och konst!

Genom banden Monostar och EP:s Trailer Park och sedan som soloartist har Eric Palmqwist etablerat sig som en av landets främsta låtskrivare. Genom åren har en trogen publik byggts upp. Vart hans musik än leder är vägen kantad av en hängiven publik och strålande recensioner.

När Eric Palmqwist berättar om sitt målande får han det att låta som en oväntad förälskelse. Sedan några år tillbaka har i stort sett all tid ägnats åt att måla. Han beskriver hur han blev "besatt och lyckligt manisk" av att uttrycka sig med sina palettknivar och penslar.

Han har fått sin konst betecknad som både "expressiv naivism" och "outsider art" och i många av Erics målningar gestaltas karaktärer som befinner sig i ett utanförskap.

Eric Palmqwist låter ofta sin musik och konst flyta ihop. "Det är lite som musik och text. Man kan jobba med kontrasterna mellan ljus och mörker, allvar och humor. Den största behållningen för mig med att skapa är att det får mig att vara i nuet. Jag försöker måla med mitt vuxna barn. Det är nog utgångspunkten för både musiken och konsten". säger Eric. 

Eric Palmqwist arbetar oftast i akryl och olja samt med kritor, tusch och kol och har bland annat haft utställningar på Skomakeriet (Stockholm) Stenhallen (Öland) Kulturkapellet (Hälsingland) och på Grå Gåsen (Gotland).