Om Eric

Efter trettio år som kritikerrosad artist i Sverige öppnar exilgotlänningen Eric Palmqwist dörren till nya delar av sitt konstnärskap. Hans målningar och konst!

Genom banden Monostar och EP:s Trailer Park och sedan som soloartist har Eric Palmqwist etablerat sig som en av landets främsta låtskrivare. Vart hans musik än leder är vägen kantad av hängiven publik och strålande recensioner.

När Eric Palmqwist berättar om sitt målande får han det att låta som en oväntad förälskelse. Sedan ett år tillbaka har i stort sett all tid ägnats åt att måla. Han beskriver hur han blev "besatt och lyckligt manisk" av att uttrycka sig med sina palettknivar och penslar.

”Jag visste faktiskt inte att detta fanns inom mig, så det kom verkligen som en överraskning. 

Han har fått sin konst klassificerad som både "expressiv naivism" och "popkonst".  Själv bryr han sig inte nämnvärt. "Jag gillar i och för sig att bryta mot alla former av regler. Jag gillar ju till exempel en naivist som Slas och inspireras även mycket av populärkulturen och särlingskonsten, eftersom det är en reaktion på den mer skolade konsten. Men samtidigt är jag rätt obrydd då jag ju kommer från musiken och tycker om lekfullheten i att inte veta hur man ska eller bör göra", säger han.


Eric Palmqwist låter ofta sin musik och sitt måleri flyta ihop.

"Det är lite som musik och text. Man kan jobba med kontrasterna mellan ljus och mörker, allvar och humor. Jag försöker måla med mitt vuxna barn. Det är nog utgångspunkten för all min musik och konst", säger Eric.

Mer om Eric musik och konst här:

www.ericpalmqwist.com